Kattenhotel

Bij Dierenhotel de Hamert kunt u ook terecht om voor uw kat te bespreken voor in het pension. Wij kunnen 45 katten plaatsen in ons dierenhotel. Ons dierenhotel heeft 3 hele grote ruime kattenverblijven waar uw kat in groepsverband verblijft. We houden rekening met katten die niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn zodat onverwachte zwangerschap uitgesloten zijn. Katers en poezen die niet steriel gemaakt zijn houden wij strikt gescheiden. Wij hebben geen buitenverblijven voor de katten omdat wij midden in een groot bosrijk gebied wonen en er erg veel zwerfkatten rondlopen zodat wij vlooien en ziektes uit huis proberen te houden. Alle katten die bij ons in het pension verblijven moeten inge├źnt zijn tegen kattenziekte en niesziekte en behandeld te zijn tegen vlooien. Als uw kat niet tegen vlooien behandeld is doen wij dat voor u. Graag hadden we ook dat u uw kat laat chippen dit is niet verplicht maar veel katten lijken op elkaar en het gebeurt nog wel eens dat een eigenaar niet weet welke kat van hem is en het maar goed is dat wij ze wel herkennen.

De katten kunnen klimmen en zich verstoppen als ze willen of lekker voor het raam naar buiten kijken en alle verblijven zijn verwarmd. Juist doordat er veel beplanting is in de katten verblijven doet het voor uw katten aan of ze buiten zijn en er liggen heel veel speeltjes waar ze mee kunnen spelen.

De kattenverblijven worden iedere dag gereinigd evenals de kattenbakken. Iedere dag wordt er nieuw voer klaar gezet en schoon drinkwater. Er wordt meerdere keren per dag voldoende aandacht aan uw kat gegeven door ze te aaien kammen/borstelen enz. en wordt er gekeken of alles nog in orde is.

Het voer dat de katten krijgen is aduld brokken van Prins en doosjes vlees van Bozita. Als er een kat in pension komt die op dieet moet of speciaal voer heeft van de dierenarts heeft of medicijnen krijgt daar hebben we nog apart een ruimte voor zodat de kat niet ziek wordt door van de verkeerde brokken te eten.

Als uw kat nagels geknipt moet hebben of extra vachtverzorging bv. wassen, oren reinigen enz. kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier, hier worden wel extra kosten voor in rekening gebracht, zie prijslijst.

Katten zijn op zich best wel sociaal, knokpartijen hebben we nog nooit gehad omdat ons pension niet hun tuin is en katten zijn goede beschermers van hun tuin/omgeving en zullen daarom vreemde katten niet tolereren, vreemde katten worden daarom verjaagd. Deze strijd hebben ze niet in een vreemde omgeving.
In het katten pension is de ruimte zo groot en er zijn zoveel klim, lig en slaap plekken dat een kat voldoende ruimte heeft om ergens anders te gaan liggen.