Hondenhotel - Pension

We hebben op de begane grond de afdeling voor grote honden. In drukke tijden kunnen er 2 honden bij elkaar in een verblijf. Wij hebben 2 grote quarantaine ruimtes die regelmatig benut worden en omgebouwd worden tot puppyruimte, er worden dan speciale speeltjes neergelegd zodat de pup of meerdere pups leuk met elkaar en met die speeltjes kunnen spelen (denkspelletjes voor de pup). Op de bovenafdeling hebben we vier grote kamers, kleine gezelschapshondjes kunnen daar in groepjes van 5 bij elkaar blijven. De honden mogen hun eigen mandje of dekentje meebrengen omdat wij merken als de honden iets mee krijgen wat vertrouwd is ze bijna geen stress hebben. We zijn niet aansprakelijk voor de dingen die stuk gaan. Er zijn overal bewakingcamera’s, in de hal, op kantoor, buiten de speelweides en meerdere plekken op ons terrein zodat we alle dieren goed in de gaten kunnen houden.

De honden worden twee keer per dag gevoerd (of u moet aangeven dat uw hond vaker eten moet hebben om medische redenen), een keer per dag een lekkere kluif om op te kauwen.  De honden worden 3 keer per dag een uur uitgelaten in grote speelweides (dat is per dag 3 uur spelen en bezig zijn). De pensionhonden worden in groepsverband uitgelaten, wij hebben 7 hele grote speelweides. Wij kijken goed welke honden bij elkaar kunnen in die speelweides om conflicten zoveel mogelijk uit te sluiten, je kunt nou eenmaal niet alle honden bij elkaar stoppen. Grote en kleine honden scheiden we zodat een grote hond een kleine hond in zijn spel niet kan verwonden. Op zich zijn honden erg sociaal en juist doordat ze in groepen worden uitgelaten en ze lang genoeg kunnen spelen zijn ze moe als ze weer naar binnen moeten om uit te rusten. Dat honden goed kunnen uitrusten is ook erg belangrijk want een hond die te vermoeid wordt omdat die te lang buiten heeft gespeeld kan ziek worden door vermoeidheid, drie uur per dag spelen is voor sommige honden heel vermoeiend omdat thuis alleen maar gewandeld wordt waar de honden minder energie mee verliezen dan dat spelen met elkaar.

Tijdens het verblijf in ons dierenhotel kunnen de honden vuil worden, het weer in Nederland hebben wij niet in de hand. Op het inschrijfformulier “pensionovereenkomst” kunt U aangeven of de hond gewassen, getrimd of gekamd  moet worden wanner deze opgehaald wordt, voor extra kosten zie prijslijst. U kunt op de pensionovereenkomst ook aangeven als uw hond medicijnen gebruikt of medische kwalen heeft; wij kunnen dan rekening houden met zijn gezondheidstoestand. Uw hond moet ook volledig ingeënt zijn, ook kennelkuch bortetella. De inenting mag niet verlopen zijn, raadpleeg uw dierenarts over de inenting van uw hond

Ondanks al onze goede professionele zorgen kan uw hond ziek worden en moeten we soms de dierenarts laten komen. We nemen dan ook altijd eerst contact met uw eigen dierenarts op om te vragen of die komt omdat hij/zij uw hond goed kent, de dierenarts kosten zijn volgens onze algemene voorwaarden voor u.